سلامت قلب با مصرف این 6 ماده غذایی
1. اسفناج
هرچند مصرف انواع ميوهها و سبزيهاي تازه به افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي توصيه ميشود اما محققان آمريکايي، تاکيد بيشتري بر مصرف حداقل 3 بار در هفته اسفناج براي افراد مبتلا به ناراحتيهاي قلبي دارند. اسفناج، جزو سبزيهاي برگ سبز تيره و حاوي مقادير بالايي از لوتئين، ويتامينهاي گروه B، فولات، منيزيم، پتاسيم، کلسيم و فيبر است که همگي اين ريزمغذيها و آنتياکسيدانها، نقشي اساسي در حفظ سلامت قلب و عروق بازي ميکنند. البته کلم بروکلي هم جزو سبزيهاي برگ سبز تيره و حاوي ويتامينهاي E و C، فولات، کلسيم، پتاسيم و فيبر است و مصرف حداقل هفتهاي يک تا دو وعده از آن هم به تمام افراد، ازجمله بيماران قلبي توصيه ميشود.
2. ماهي
گوشت ماهي، مخصوصا ماهيهاي چربي مانند سالمون، قزلآلا، ساردين و کيلکا، سرشار از امگا3 است. ميزان کلسترول موجود در ماهي بسيار کمتر از گوشت قرمز يا حتي مرغ است. از اينرو، گنجاندن حداقل 800-600 گرم گوشت ماهي در برنامه غذايي هفتگي ميتواند باعث پيشگيري از افزايش کلسترول و چربي بد خون شود و با بالا بردن چربي خوب خون و انعطافپذيري عروق، خطر ابتلا به سکتهها و بيماريهاي قلبي را کاهش دهد.
3. لوبيا
لوبياسياه و قرمز حاوي مقادير بالايي از ويتامينهاي گروه B، نياسين، فولات، منيزيم، اسيدهاي چرب امگا3، کلسيم و فيبرهاي محلول هستند و ميتوانند با حفظ تعادل چربيخون در بدن، از قلب ما در برابر عوامل بيماريزا محافظت کنند. بههمين دليل بهتمام افراد و آنهايي که سابقه بيماري قلبي دارند، توصيه ميشود که لوبياقرمز و سياه را حداقل هفتهاي 2 بار در رژيم غذاييشان بگنجانند.
4. بادام
بين مغزهاي مختلف، مغز بادام خام داراي بيشترين خاصيت براي حفظ سلامت قلب است. بيماران قلبي و افراد سالمي که ميخواهند قلب سالمي داشته باشند ميتوانند روزي 8-5 عدد مغز بادام خام مصرف کنند. اين مغز حاوي اسيدهاي چرب امگا3، ويتامين E، منيزيم، فيبر و چربيهاي غيراشباع تکزنجيرهاي و چندزنجيرهاي است و بههمين دليل هم ميتواند با کنترل فشار و چربيخون، در بهبود عملکرد قلب تاثيرگذار باشد. يادتان باشد که گردو هم تمام خواص بادام را دارد و افزون بر آن، حاوي فولات نيز است.
5. پرتقال
مرکبات نارنجي و مخصوصا پرتقال، حاوي بتا و آلفا کاروتن، لوتئين، ويتامين C، فلاونوئيد، پتاسيم، فولات و فيبر فراواني هستند. از اينرو، محققان آمريکايي مصرف روزانه حداقل يک پرتقال يا نارنگي را در فصل خودشان به بيماران قلبي يا آنهايي که ميخواهند قلب سالمتري داشته باشند، توصيه ميکنند.
6. برنج قهوهاي
محققان آمريکايي بر اين باورند که افراد مبتلا به بيماريهاي قلبي، آنهايي که عمل باز قلب انجام دادهاند، کساني که سابقه خانوادگي ابتلا به بيماريهاي قلبي دارند و بيماراني که تجربه سکته قلبي را داشتهاند، بايد برنج قهوهاي و نانهاي سبوسدار را جايگزين برنج و نان سفيد در رژيم غذايي روزانه خود کنند. اين غلات سبوسدار حاوي ويتامينهاي گروه B، فيبر، نياسين و منيزيم هستند و ميتوانند باعث حفظ سلامت و بهبود عملکرد قلب شوند.
توصيه های مهم به بيماران قلبي
1. مصرف نمک را در رژيم غذاييتان، به 1500 ميليگرم (5/1 گرم) در طول روز محدود کنيد تا از خطر فشارخون و سکته دور بمانيد.
2. برچسبهاي غذايي را بخوانيد و محصولاتي را که داراي کمترين ميزان سديم هستند، انتخاب کنيد.
3. خوراکيها، ميوهها و سبزيهايي با رنگهاي مختلف مصرف کنيد تا انواع آنتياکسيدانها به بدنتان برسند.
4. فيبر دريافتيتان را بالا ببريد و به حدود 35-25 گرم برسانيد. انواع ميوهها، سبزيها، صيفيها و غلات سبوسدار، حاوي حجم بالايي از فيبر خوراکي هستند.
5. اگر به بيماري قلبي و دچار تنگينفس و سختي بلع مبتلا هستيد، در مصرف مايعات احتياط کنيد و آنها را کم کم بنوشيد.
6. اگر چاق هستيد، وزنتان را زير نظر متخصص تغذيه پايين بياوريد و سعي کنيد نمايه توده بدنيتان بالاي 22 نرود.
منبع : سلامت نیوز
دستگاه ورزشی چگونه در رسیدن به وزن ایده آل به ما کمک می کند؟
با استفاده از یک دستگاه ورزشی، می توانید روزانه کالری بیشتری مصرف کنید و بعد از گذشت چند هفته، علاوه بر کاهش وزن و شرایط وزن ایده آل، به فیزیک مناسب بدنی خود برسید. هر دستگاه ورزشی، کالری متفاوتی مصرف می کند. برای اطلاع از بهترین شیوه ورزش برای لاغری و میزان کالری مصرفی هر دستگاه ورزشی، بر روی اسم هر یک از آن ها کلیک کنید.
میزان کالری مصرفی تردمیل ، دوچرخه ثابت ، فوتبال دستی ، میز بیلیارد ، میز پینگ پنگ ، دمبل ، دستگاه بدنسازی چند کاره و ایرهاکی را در ادامه مشاهده نمایید.
شما هم می توانید در مورد این مقاله نظر دهید
651867 بازدید
|
210396 بازدید
|
63008 بازدید
|
45654 بازدید
|
29682 بازدید
|