مزایا و معایب اسکوترهای برقی
وقتی صحبت از وسایل نقلیه برقی میشود، بیشتر یک اسباببازی در ذهن تصور میشود تا یک وسیله برای عبور و مرور در شهر، اما موتورسیکلتهای برقی بر خلاف همخانوادههای چهار چرخشان از نظر توان فنی یک سر و گردن از موتورسیکلتهای معمولی بالاتر هستند.
موتورسیکلت های برقی و اسکوترها برق مورد نیاز خود را از باتری های قابل شارژ می گیرند که توان حرکت یک یا چند موتور را دارند. امروزه اکثر موتورسیکلت های برقی از باتری های لیتیوم یونی قابل شارژ استفاده می کنند، البته بعضی از مدل های قدیمی از باتری های نیکل متال هیدرید استفاده می کردند. اسکوتر ساخته شده از سوی شرکت تولید وسایل حمل و نقل برقی Z در استفاده از باتری سدیم سیلیکات (باتری سرب اسید که سال 1859 اختراع شد و هنوز در اتومبیل ها رایج است) پیشگام است. این باتری ها در مقایسه با باتری های لیتیوم یونی از نظر اندازه، وزن و ظرفیت انرژی، نمره پایین تری می گیرند. امروزه کارخانه های زیادی با نام های جدیدی مثل برامو، زیرو، رعد و برق، انرژیکا و کانتیا در زمینه ساخت موتورسیکلت های برقی فعال هستند.
تامین انرژی این وسایل نقیله چندان هم بی درد سر نیست، همه موتورسیکلت ها و اسکوترهای برقی می توانند به پریزهای معمولی برق وصل شوند و تقریبا هشت ساعت طول می کشد تا شارژ شوند. این زمان در مقایسه با زمان لازم برای پر کردن باک یک موتور چیزی حدود ۵۰۰ برابر است که می تواند بسیار وقت گیر باشد. از همین رو بعضی از موتورسیکلت های برقی مانند موتورسیکلت های Zero لوازم جانبی ای به نام CHAdeMO با قدرت بالای شارژ دارند که می تواند در یک ساعت باتری را حدود 95 درصد شارژ کند. علاوه بر این کسانی که آپارتمان نشین هستند ممکن است در پارکینگ خود به پریز برق دسترسی نداشته باشند. بعضی از تولیدکنندگان وسایل حمل و نقل برقی برای رفع این مشکل، دستگاه هایی را طراحی کرده اند که باتری آنها به سرعت تعویض می شود.
از دیگر مزایای موتورسیکلت ها و اسکوترهای برقی باید به بی نیاز بودن از تعمیر و نگهداری جدی اشاره کرد. دامون لاورینک، سردبیر بخش حمل و نقل مجله Wired، بعد از تجربه استفاده از موتورسیکلت برقی مدت شش ماه اذعان کرد این موتورسیکلت ها با داشتن یک باتری، یک موتور و جعبه سیاه در مقایسه با نمونه های معمولی به تعمیر خاصی نیاز ندارند و میزان فرسودگی در آنها بسیار پایین است. شما فقط باید نگران لنت های ترمز، لاستیک و روغن ترمز باشید.
نقطه ضعف موتورسیکلت های برقی این است که نمی توانند مانند خودروهای بنزینی که باک بنزین دارند، مقدار زیادی انرژی برقی ذخیره کنند. این موتورسیکلت ها به طور متوسط با هر بار شارژ شدن حدود 210 کیلومتر راه می روند، به همین دلیل ماشین های برقی برای مسافرت های روزانه در شهر مناسب هستند.
علاوه بر این ضعف موتورسیکلت های برقی به قاتلان خاموش نیز معروف هستند، زیرا خودروهای برقی بسیار بی صداتر از نمونه های بنزینی یا گازی هستند. این موضوع باعث می شود عابران پیاده بدون احساس خطر به راه خود ادامه دهند و از وسیله نقلیه ای که به آنها نزدیک می شود مطلع نشوند؛ به همین دلیل بعضی از این موتورسیکلت ها به صدای مصنوعی مجهز شده اند تا راننده خودروهای دیگر و عابران نزدیک شدن خطر را با شنیدن صدای آن حس کنند. در مجموع می توان گفت موتورهای صدادار با تمام آلودگی صوتی شان باز هم امن تر از موتورهای بی صدا هستند.
خاستگاه اصلی این مرکب های الکتریکی، شرق آسیاست. کشور چین در فروش اسکوترهای الکترونیک در دنیا پیشتاز است، 9.4 میلیون از 12 میلیون کل فروش جهانی سال گذشته متعلق به این کشور بوده است. کشورهای آسیایی مانند هند و تایوان نیز در حال گسترش استفاده از خودروهای برقی هستند. در زمستان سال گذشته دولت هند اعلام کرد قصد دارد به خودروهای برقی و هیبریدی کمک مالی اختصاص دهد. طبق هدف گذاری این کشور در آینده ای نزدیک، حدود هفت میلیون وسیله نقلیه برقی در خیابان های هند رفت و آمد خواهند کرد.
منبع : آتي اسپرت
دستگاه ورزشی چگونه در رسیدن به وزن ایده آل به ما کمک می کند؟
با استفاده از یک دستگاه ورزشی، می توانید روزانه کالری بیشتری مصرف کنید و بعد از گذشت چند هفته، علاوه بر کاهش وزن و شرایط وزن ایده آل، به فیزیک مناسب بدنی خود برسید. هر دستگاه ورزشی، کالری متفاوتی مصرف می کند. برای اطلاع از بهترین شیوه ورزش برای لاغری و میزان کالری مصرفی هر دستگاه ورزشی، بر روی اسم هر یک از آن ها کلیک کنید.
میزان کالری مصرفی تردمیل ، دوچرخه ثابت ، فوتبال دستی ، میز بیلیارد ، میز پینگ پنگ ، دمبل ، دستگاه بدنسازی چند کاره و ایرهاکی را در ادامه مشاهده نمایید.
شما هم می توانید در مورد این مقاله نظر دهید
650708 بازدید
|
210184 بازدید
|
62999 بازدید
|
45647 بازدید
|
29678 بازدید
|